Car Wrap Ontwerp

0 Comments

Auto wrappen

Wat mag je van zo’n project verwachten? De succesvolle voltooiing van een auto wrap kan een bevredigende, professionele ervaring zijn die iemands energie vernieuwt, verlangens vervult om originele kunstwerken te creëren, en inkomen genereert. Verscheidene succesvolle car wrap ontwerpers verdienen nu hun brood grotendeels met de car wrap design industrie. Bij het krijgen van een car wrap ontwerp kritiek, moet u zich ervan bewust zijn dat het proces niet homogeen is, en dat ontwerp uitmuntendheid een zeer specifiek, tijdrovend proces is, afhankelijk van een aantal factoren.

Om car wraps van hoge kwaliteit te produceren, wordt de ontwerper onder druk gezet om de kleinste details uit te werken, waarbij hij vaak het zicht moet opofferen aan de techniek en de esthetiek. Meestal besteedt de ontwerper dagen en weken aan het uitzoeken van het kleinste detail alvorens uiteindelijk te beslissen wat te doen. Deze extreme inspanning dient als brandstof voor de nachten en weekends, waarin de ontwerper zoekt naar de perfecte combinaties van kleur, vorm en materialen, die resulteren in het visueel transporteren van de klant van een stilstaand object naar een bewegend, interactief meesterwerk.

In het ontwerpproces zijn de stoffen die gebruikt worden voor het aanbrengen van carwraps van extreem hoge kwaliteit. Zij zijn vaak van pre-order productie, en worden uitsluitend vervaardigd met het doel de auto er zo “duurzaam” (in tegenstelling tot hinkend) mogelijk uit te laten zien. Het gebruik van zorgvuldig geselecteerde, onder druk gezette vinyl materialen staat achter de advertentie patenten, omdat zij de car wrap in staat stellen zeer hoge druk te weerstaan, terwijl het er toch zo goed mogelijk uitziet.

Zodra het ontwerp en de bedrukking klaar zijn, wordt het, hetzij als een film of als een levende wrap, op het voertuig overgebracht. Het hele proces neemt slechts enkele dagen in beslag en kan in een handomdraai worden aangebracht. Waarom gebruiken we dit proces dan niet voor onszelf? Bij het maken van een op maat gemaakte sticker op een auto en een op maat gemaakt T-shirtontwerp zijn er veel meer elementen in het ontwerp- en creatieproces dan alleen de kunst zelf. Niet alleen heb je te maken met kleur, beeld en liters linoleum op die shirts, maar je hebt ook te maken met alivating massa’s van complexe machines.

Het in elkaar zetten van al dit squishy spul vereist zeer gespecialiseerde vaardigheden, verschillende unieke producten en bovenal de aanleg van een kunstenaar voor creativiteit. Wanneer geconfronteerd met het vooruitzicht om kunst voor auto’s voor zich te creà “ren, of bij een winst door te verkopen, slaat het menselijke brein ongebreideld met Creativiteit toe. Het werk van een kunstenaar is pen op papier te zetten, ideeën te laten vloeien en dan in een uur of twee een product af te leveren. In tegenstelling tot de assemblagefasen van andere productieprocessen is de creatie van car wraps met de hand, met de hulp van machines een daad van absolute creativiteit. Je moet een foto nemen, en deze dan iets meer dan een minuut vasthouden, voordat een assistent de wrap van het ene gebied naar het andere verplaatst. Al die tijd zorgen zij ervoor dat alles goed gaat met het mechanisme van de Wraps, en dat de kunst blijft stromen van het papier naar de auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.