De geschiedenis van taxi

0 Comments

Taxibedrijf Arnhem

Taxi’s zijn er al heel lang. De oude, zoals de Pony Express, hadden alleen wielen. Tegenwoordig hebben taxivoertuigen verschillende krachtbronnen, bijvoorbeeld diesel of elektriciteit. Deze krachtbronnen verschillen ook voor de verschillende soorten ritten. Een dieselmotor wekt stroom op door de compressie van diesel in energie. Anderzijds wordt elektriciteit geproduceerd en opgeslagen in batterijen. Taxi’s zouden over het algemeen elektriciteit gebruiken. Taxi’s zouden indien mogelijk op fossiele brandstof rijden. Sommige vrachtwagens gebruiken diesel op de snelweg.

De geschiedenis van de taxi als vervoermiddel is ouder dan ieder van ons en gaat waarschijnlijk terug tot in de geschiedenis van het begin van de mensheid. Er zijn verslagen dat een door paarden getrokken rijtuig, waarvan wordt aangenomen dat het een hervorming was na het eersteInf hert in 1579, wellicht Londen heeft bereikt en de nieuwe stadsmuren voor de mensen om karren om op te reizen. Het eerste gemotoriseerde vervoer, waarbij een paard werd gebruikt en dat door vier paarden werd getrokken, werd in 1890 in Frankrijk gebouwd in de vorm van een kleine bus. In 1893 werd in Engeland het eerste voertuig gebouwd dat ongeveer 400 pond kon verplaatsen. In 1897 werd in de VS de eerste doorvoerbus gebouwd. Tegen de tijd dat de Eerste Wereldoorlog begon, was het vervoer dus snel gegroeid door de uitvinding van de eerste gemotoriseerde taxi’s. Slechts zes maanden na het begin van de oorlog maakte het eerste gemotoriseerde voertuig gebruik van dieselmotoren. Deze taxi’s in vredestijd werden gebruikt om arbeiders voor de oorlog te vervoeren.

Rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw begon men in Amerika met de fabricage van deDIY-status. Deze eerste civiele voertuigen werden gebruikt als taxi’s door het Amerikaanse leger en de regering. Al snel werden ze gebruikt voor openbaar vervoer en behoorden ze tot de eerste voertuigen voor massatransport ter wereld. De eerste populaire passagierstaxi’s werden gemaakt in 1903 en werden gebruikt tot 1910. De komst van de Brit in 1914 was een belangrijke introductie tot het massatransport. Een oude geziene taxi, voor 1914, had het voordeel ten opzichte van de benzine wegloper. De veiligheid van taxi’s was slecht; de betrouwbaarheid van de taxi als vervoermiddel werd op de proef gesteld door situaties zoals de Locomobile Coup van 1932. In 1935 introduceerde de afkondiger van de Luton Area Taxi Commission opties en kleuropties voor zwart of Iers beige, om het uiterlijk van taxi’s te verbeteren. Ook werden de Coventry en metropolitan taxi van 1941 toegevoegd. inspecties en onderhoud werden gedaan aan taxi’s in de loop van 1945. De verplichtingen vallen op het leveren van het benodigde bewijs van verzekering. Een Mk1Saegi Next Generation taxi werd uitgebracht door Saegi in 1949.

Een kleurverschil werd toegevoegd aan de Saegi taxi’s in Melbourne, Australië. Deze taxi’s werden groen gekleurd, dus de kleur van de stad. De eerste regentaegi taxi’s waren groen met witte markeringen. De markeringen bestonden uit een groene lijn en een witte cirkel met het woord “polescar”. Deze taxi’s werden geïntroduceerd in Londen, Australië. Tegen 1956 werden meer dan 250.000 gekleurde auto’s gemaakt. Dit werd ingevoerd om te voldoen aan de vraag naar gekleurde taxi’s door bellers. Kort daarna werden door raffinaderijen goudkleurige benzine geïntroduceerd om te voldoen aan de smaak van de consument voor goudkleurige voertuigen. Cadillacs werden ook geïntroduceerd om te voldoen aan het verlangen van de consument naar een krachtige motor achterin. Tegenwoordig zijn de meeste luxe limousines uitgerust met stuurbekrachtiging en achterremmen.

Cadillacs werden in grote aantallen gemaakt in de jaren 1950. Tegen het begin van de jaren 1960 kwamen er nieuwere soorten auto’s, zoals de tijdelijk leverbare Volkswagen taxi’s. Deze Volkswagen taxi’s werden in Brazilië geproduceerd als de aqua-module. Deze taxi’s werden uitgebracht als de vlinder en bushon modules. De voorwielophanging van deze taxi’s was een scharnierpunt met de voorwielen in een driehoek. Dit ontwerp werd gebruikt op de latere versie van de Cadillacs,MC.

De eerste configuratie van moderne taxi’s werd geïntroduceerd in Battery in januari 1964. Deze taxi’s waren meestal driedeurs voertuigen omdat het toen nog olie technologie was. Ze waren ook beschikbaar met een optie van twee-deurs bodemvrijheid ook. Tweedeurs taxi’s betekenden dat zakenmensen de auto konden chauffeuren terwijl een klant wachtte. De vlindervariant was een kleine variatie op de vorige. Het was een nieuw ontworpen taxi met een kortere motorkap.

Andere modellen zoals Ecoboost, die de taxi zuiniger lieten rijden, werden gelanceerd om tegemoet te komen aan de eisen uit de geïndustrialiseerde landen. Peugeot 202 lichte sedans werden ook in de schijnwerpers geduwd omdat ze zuinig waren met brandstof. Toen de Aziatische crisis eenmaal tot hen doordrong, beperkten ze de uitvoer van hun wagens naar de Verenigde Staten omwille van het economisch belang van het onderhoud van de taxi’s die in dienst waren. Als gevolg daarvan produceerden zij een beperkt aantal naar de VS omdat meer dan een miljoen taxi’s slechts van 1971 tot 2012 in dienst waren. Andere Europese landen waren minder bezig met de binnenlandse productie van zuinige voertuigen en als gevolg daarvan werden veel van de goedkope Polk limousines geëxporteerd naar hun landen voor de economische voordelen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.