De voordelen van de taximeter

0 Comments

Delft Taxi

De taximeter kan in verschillende fasen worden ingesteld om de snelheid van het motorvoertuig, het aantal passagiers en de verschillende voertuigen te meten. De meetinrichtingen omvatten tandwielen en een roterende arm. De afgelegde afstand wordt gemeten in meters en kan op de taximeter worden afgelezen. De meeste taxi’s in Europa zijn zo ingesteld dat zij automatisch gegevens in real time doorgeven van hun verzendingscentrum naar hun voertuigen. De transmissie kan manueel, automatisch of elektromagnetisch zijn. Taxi’s meten de snelheid van het motorvoertuig doorgaans met behulp van een telexer. Een systeem dat “telexerdetector” wordt genoemd, wordt gebruikt om de snelheid van het voertuig te detecteren. De taxichauffeur moet de snelheid van het voertuig raden met behulp van zijn gezond verstand. Taxi’s kunnen ook op één enkele route rijden of als een aantal voertuigen op een aantal routes. De chauffeur moet in de dispatch-centrale het vaste nummer invoeren – Taximeters zijn doorgaans uniek voor elk voertuig en kunnen niet worden hergebruikt.

De automatische taxameter verscheen voor het eerst in Frankrijk en werd in 1938 geïnstalleerd. Hij werd meestal gebruikt op motorvrachtwagens en grote passagiersschepen moesten automatische taxameters hebben omdat ze in die tijd een dure reclame waren voor de groei en de vooruitgang van het land. In 1938 stroomlijnden de Verenigde Staten meer dan 200 automatische taxameters omdat ze een probleem werden en na 1991 werden ze uit de handel genomen. Het land van oorsprong van de automatische taxameter is moeilijk te vertalen omdat noch de Franse regering, noch de Amerikaanse regering de bevoegdheid hebben taxameters tussen de staten te vertalen. Tot voor kort functioneerden taxameters zonder taximeters. Het VK en Frankrijk onderhielden elk hun eigen Ultimate Taximeters. De koper moest er een krijgen en werd dus belast voor zijn auto. In het VK werd de belasting geheven om “het inflatiepercentage te verhogen tot 3,5%.” In Frankrijk bedroeg de belasting minder dan 2%.

In heel Europa werden andere economische voordelen erkend en werden de belastingen op inkomen en vennootschappen zwaarder belast. Analyses in het jaar 1934 ondersteunden het standpunt dat een progressieve belasting op inkomen, in overeenstemming met de belasting op andere goederen en diensten, een voorwaarde was om in te stemmen met de verwijzing van de BTW naar het bruto binnenlands produkt. In 1934 bedroeg het effectieve BTW-tarief in het VK 19,6% en in 1938 was dat 13%.

typeren , beschrijft een soort vervoer, beperkt tot een bepaald taxi-autocabine-vormig voertuig met twee of vier wielen. Een typisch auto-taxi-voertuig heeft drie voertuigen, hoewel sommige ook vier wielen hebben; met name taxi’s met vier wielen in India en motorfietsen in de meeste Europese landen, met een vierwielaangedreven auto-cabine. Taxi’s voor het vervoer van mensen met speciale behoeften zijn speciaal ontworpen, zodat ze geschikt zijn voor mensen met een handicap. In het Verenigd Koninkrijk zijn de gele busdiensten uitgerust met alles voor gehandicapten, met liften en automatisch verschuivende stoelen.

De stad waar wij wonen heeft verschillende vervoerssystemen, die allemaal samenwerken met de andere. Het openbaar vervoer, de bus, treinen, metro’s zijn allemaal met elkaar verbonden door zes geautomatiseerde kaartverkoopsystemen binnen het metrosysteem. Het railvervoersysteem bestaat, net als de subeways langs de routes, ook uit zes samenwerkende vervoersystemen.

Toen ik in mijn appartement kwam wonen, hadden ze geen gebruik gemaakt van de automaten, en moest ik mijn eigen metalen buiskaartje gebruiken dat me aan de deur werd gegeven. Jammer dat ze niet even vindingrijk zijn geweest en die automaten er weer in hebben gezet, in plaats van mijn geld en mijn kleingeld weg te gooien. De automaten zijn tegenwoordig allemaal geautomatiseerd, en je hoeft alleen maar het kaartje erin te steken voor de halte en de deur zal vergrendelen en ontgrendelen, zodat het niet gestolen kan worden. Het enige probleem is dat je in New York City, in bepaalde gebieden, op geluk vertrouwt in plaats van op hard werken om te voorkomen dat je de geautomatiseerde machines in de bus of de trein moet gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.