Hoe beschermt u uw boot?

0 Comments

Coating consultant

Onder de oceaan is zout water de meest waarschijnlijke bedreiging voor de structuur van een boot. Het zoute water desintegreert de romp van de boot en breekt de schroef. Tegelijkertijd komt er ook zout water in de motoronderdelen terecht. De aanwezigheid van zout in het water zorgt ervoor dat de motor gaat branden en dus meer brandstof verbruikt.

De meest effectieve manier om de romp en de schroef te beschermen is door wat met het water te mengen. Dus de eerste stap van het coatingproces is het verzamelen van wat zout water. experimentele studies tonen aan dat zout water gemengd met zuurstof en water zeer effectief kan zijn in het verminderen van slijtage van metalen. In sommige gevallen kan het hameren van blootgestelde metalen onderdelen het metaal beschadigen en ook de verf breken. Om deze schade te beperken kan dus worden gedacht aan chemische methoden zoals UV-behandeling van het metaal of chemische dampdepositie.

Na de chemische en mechanische behandelingen worden de behandelde metalen gepolijst en soms van een beschermende coating voorzien. Selectiviteit, zuiverheid en sterkte van de afgewerkte coating zullen de levensduur van het eindproduct bepalen. De gewenste einddikte van de coating is ook gebaseerd op dezelfde redenen als bij het metaal. Om te beginnen hebben bijna alle bootcoatsystemen een minimale houdbaarheid. Na verloop van tijd moet de coating worden aangepast en overgespoten of worden blootgesteld aan omstandigheden die het gewicht en de vochtigheid verminderen. De geverfde coating wordt over het algemeen overkoepeld om een schoon oppervlak te verkrijgen en bescherming tegen waterschade en UV.

Tenslotte zijn sommige coatingsystemen ontworpen voor specifieke doeleinden. Weerschilden bijvoorbeeld zijn bedoeld als een beschermende coating over de romp. Gewoonlijk wordt een dikke polijstlaag op het metaal aangebracht voordat het windscherm wordt geïnstalleerd. Dit helpt om het metaal een lange beschermingsduur te geven. Dezelfde procedure wordt uitgevoerd op de romp. Dezelfde laagdikte wordt op het metaal aangebracht nadat het windscherm is geïnstalleerd om een barrière te vormen tegen weersinvloeden en roestvorming. Hoewel het proces in elk geval enigszins verschilt, is het eindresultaat hetzelfde: de coating wordt op het metaal aangebracht om bescherming te bieden ( corrosiebestendigheid ) en om gewicht en vocht te verminderen. Wat dit betekent voor u, de gebruiker, is dat de coating deel gaat uitmaken van uw toepassing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.