Wat is een taxichauffeur?

0 Comments

Taxi bergen op zoom

Taximeters zijn overal te vinden. In veel landen zijn taxi’s verplicht en maakt taxirit deel uit van het nationale weefsel. Er zijn ruwweg drie miljoen van dergelijke taxi’s in de Verenigde Staten. Taxichauffeurs zijn mensen die taxi’s bezitten of taxi’s met hun eigen voertuigen exploiteren. Als u een taxi of een ander soort taxi bezit, moet u zich houden aan dezelfde regels en voorschriften waaraan alle taxichauffeurs moeten voldoen. Vóór de invoering van taxameters bijvoorbeeld, golden in sommige gebieden vaste prijzen of een vast zonetarief. De chauffeur kende de prijs op voorhand en er was geen concurrentie. Dit systeem wordt nu misbruikt, wanneer sommige taxichauffeurs hogere prijzen vragen op basis van hun kennis en vaardigheid. Veel mensen met kennis van het reilen en zeilen in de taxisector zullen hun krachten bundelen met hun taxivriendelijke collega’s om ervoor te zorgen dat alle straattaxi’s op een legale en ethische manier opereren en het grote publiek bedienen.Taxameters werden voor het eerst ingevoerd in de jaren 1970. De overheid was toen geen voorstander van deze innovatie omdat rivaliserende taxi’s werden beschouwd als een potentiële bedreiging voor hun inkomsten. Uiteindelijk raakten ze in de jaren tachtig uit de gratie  omdat de concurrentie de prijzen deed dalen doordat minderheidstaxi’s in drukkere gebieden gingen rijden. De slots in de markt werden verder opgevuld door limousinebedrijven vanaminpatch.

Wat is een sleepdienst? Dit beschrijft precies wat een taxichauffeur doet tijdens een dienst.Een sleepdienst zou een andere vakbond kunnen zijn die de werknemers in een bepaald gebied vertegenwoordigt. Zij zouden verantwoordelijk kunnen zijn voor het controleren of hun voertuigen functioneren. Zij zouden de snelweg in de gaten kunnen houden om te zien of de taxi tol heeft geheven in dat gebied. Zij zouden zelfs  een voertuig kunnen komen ophalen dat van de weg is geraakt.Welke voertuigen hebben de voorkeur onder taxi’s?

Elk voertuig waarmee een taxichauffeur ooit heeft gereden, wordt geïnventariseerd en in een logboek gestopt, dat op het bureau van de chauffeur wordt bewaard. Tegenwoordig kunnen voertuigen in het wagenpark worden gevolgd via GPS. Die wordt in de cabine geïnstalleerd en verbonden met een satelliet en een computer. Tegenwoordig hebben ze zelfs Insight- GPS, zodat als het voertuig in kwestie verdwaalt of te laat aankomt, de cabine wordt gelokaliseerd op een kaart, meestal met vermelding van de breedtegraad, lengtegraad en adres van bestemming. Taxi’s zoals deze zijn meestal uitgerust met back-up camera’s Detectoren die de bestuurder kunnen waarschuwen als het wordt gereden uit de expedive route, meestal via een verborgen bewegingsmelder, een stil alarm, of zelfs visuele displays in de cabine. Een sleepdienst zal proberen het voertuig terug te krijgen, meestal met het minste risico voor de integriteit van de onderdelen.

Te ver gaan

Dit is een vrij subjectieve kwestie, maar het is goed te weten dat taxichauffeurs over een grote vrijheid beschikken als het gaat om hun voertuigen van en naar de plaats van bestemming van de klant. Zij kunnen een beredeneerde gok maken over de vraag of het voertuig op een veilige manier de bestemming zal bereiken, gezien hun ervaring op de weg. Natuurlijk maken ze al gebruik van lagers en ophangingen om hen te helpen op de weg, maar ze hebben problemen wanneer het voertuig moet omrijden als gevolg van een noodsituatie of andere situatie. Het kan zijn dat ze het voertuig over een aanzienlijke afstand moeten slepen of dat ze het van de weg moeten loskoppelen. Het vermogen van een taxichauffeur om dergelijke situaties te voorzien is vrij beperkt, aangezien geen twee taxi’s dezelfde ophangingen, kogellagers en rolruimten hebben. Zo kan een wagenpark een verschillende ophanging en uitlijning hebben, naast een verschillende kalibratie van alle vier de banden.

Na de feiten

Het is algemeen aanvaard dat een taxichauffeur op de hoogte moet zijn van alle trends in het stadsverkeer, vooral in een stedelijk gebied zoals Frankfurt of Milaan. Indien een elektronicaspecialist in Detroit informatie zou verstrekken over een snelle acceleratie en vertraging, zou een taxichauffeur dit in een oogwenk aan een klant kunnen uitleggen.

Taxibedrijven zoals in Frankfurt werken op een ‘as-need’ basis. Belastingen zijn vaak gewoon een kwestie van geluk en het niveau van de lokale concurrentie. Taxi’s die in Berlijn of Brussel werken, doen het misschien iets beter als ze dicht bij een kantoor van de vervoersmaatschappij zijn, omdat ze dan sneller hoge goederen door de stad kunnen vervoeren. Taxi’s werken bij voorkeur in historische gebieden dicht bij het centrum, omdat dat de wachttijden verder vermindert.

Dit kan een probleem zijn voor grote tourbussen, behalve in New Delhi, waar de bussen de hele rijbaan gebruiken en bij bushaltes kunnen optrekken, waardoor er verderop op de hoofdweg files ontstaan. Dit is slechts een inzicht in enkele van de details van het bezit van een motorvoertuig. Zoals vermeld in de eerste paragraaf, kan een taxi-gids een beginner helpen om de ins en outs van een taxicabriolet te leren kennen, omdat die heel logisch is en niet te veel verwarring schept als het gaat om passagiers op te pikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.