Wat is een taxirit

0 Comments

Taxi Boxtel

De taxi’s rijden op gewone commerciële lijnen, die met regelmatige tussenpozen rijden. De meeste taxi’s zijn blauw van kleur. Mannen in taxi-uniform zitten in een uniform; hun schoenen zijn overdreven gepoetst.umbing taxidiensten hebben een enkele taxisleutel.

De auto’s worden splinternieuw aangeschaft, en uitsluitend voor het vervoer van één of meer passagiers. Deze auto’s worden hoogstwaarschijnlijk bestuurd door een ervaren chauffeur. De nummerplaten worden strategisch op de auto geplaatst, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgemerkt door de verdachten. Ze kunnen ook worden gekocht van een veilingmeester, en later worden doorverkocht aan nieuwe klanten.

Veel taxi’s bieden airconditioning als optie, hoewel het zeer zeldzaam is een condensator op de auto’s te horen.ishi taxi fleetis anImportant part of the taxi war. Om de kwaliteit van de taxi te handhaven, wordt voor elke taxi een hoge premie betaald en krijgt elke chauffeur een handleiding met zijn specificaties. Het standaardsalaris van de taxichauffeur is gewoonlijk vijfduizend roepies per maand, plus commissie en bonussen, en met een zeer hoge hefcapaciteit van zeventig roepies per lading, zijn de kosten voor het runnen van de taxi verbijsterend. Als je de lopende kosten bij ons optelt, is de taxi van jou voor een bodemprijs van twee en een halve lakh roepies.

De auto rijdt acht tot twaalf kilometer vanaf het uitstappen van zijn passagiers, alvorens om te keren en de reis opnieuw te beginnen. Airconditioning is nooit verplicht in taxi’s. De meeste passagiers voorzien zich namelijk van alle luxe die ze hebben voordat ze de vlucht naar huis nemen. Er is echter geen voorziening voor snacks of drank, en de chauffeur houdt zich niet bezig met de behoeften van de passagier.

De moderne taxichauffeur bestaat uit een chauffeur en een passagier. Hij verplaatst zich alleen om passagiers te laden en te lossen en mag nooit harder dan zestig kilometer per uur rijden, behalve wanneer hij een voertuig in de inhaalbox moet inhalen. Zij mogen echter in hun individuele taxi’s de maximumsnelheid van zestig kilometer per uur overschrijden en moeten in groepen van twee of meer soms tot zeventig kilometer per uur optrekken om hun snelheid in een wetenschappelijke taxi te handhaven. Vijf passagiers in eenTaxi kan dus dubbel zo duur zijn als het meest luxueuze voertuig op de weg. Maar wanneer een passagier van passagier wil veranderen, zou hij zich in het midden van de cabine bevinden, wanneer plotseling – een slurpende vierwielaangedreven benzine sportwagen uit het niets kan verschijnen.

Omdat niemand van ons weet wanneer ons de volgende keer zal worden gevraagd onze taxi’s te beoordelen, mogen wij zo eerlijk zijn om onze eerlijke mening te geven. Er zijn altijd enkele uitzonderingen:

1. Een onbetaalde lening van de bank die niet is kwijtgescholden

2. Een uitstaande kredietkaart die niet betaald is

3. Een uitstaande immobilisatieregeling van de verkoper

4. Een uitstekende politietip

5. Uw eigen persoonlijke redenen voor afkeer

6. Er is iets misgegaan met uw voertuig

7. Iets dat mis is gegaan met uw medische toestand

8. Grootte van uw taxivloot

9. Uw fiscale argumenten

10. Justitievraagstukken

11. Veel taxi’s worden gestolen

12. Auto-ongelukken

13. Autobranden

14. Voertuigongevallen

15. Verkeersovertredingen

16. Verkeersongevallen

Veel chauffeurs stellen het goede doel aan de orde in hun taxi’s, met ruzie over het bedrag dat ze van hun belasting moeten aftrekken. Maar tien procent van ons inkomen aftrekken, alleen omdat we willen doneren, is nog steeds eerlijk omdat het andere mensen helpt. Het probleem dat zich echter voordoet, is wanneer we dit toepassen op voertuigen, het afgetrokken bedrag over het algemeen lager is dan de marktwaarde.49 procent van wat de marktwaarde is van het voertuig.

Een analyse is nodig omdat de stad (en sommige plaatsen buiten de stad) geen documenten van de vorige eigenaar mag bewaren. In het geval dat de taxi wordt gestolen, kan de gestolen eenheid niet worden bewezen vanwege de ontbrekende documenten. Bovendien is het waarschijnlijk dat de “volgende” passagier niet hetzelfde niveau van dienstverlening of status zal genieten als de vorige. Een aftrek van de helft of een derde van de totale waarde (of zelfs minder) is dus een betere optie. Hoewel niemand de waarde van een taxirit zal ontkennen, maken we soms keuzes die ons goed uitkomen in plaats van het voertuig dat we uiteindelijk willen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.