Keramische Vs Olie gebaseerde remblokken

0 Comments

Keramische coating auto

 

 

 

 

 

 

Keramische coating is stabieler en kunnen worden gebruikt voor remmen met een lange levensduur. Zij reageren over het algemeen niet zo goed op temperatuursveranderingen als andere materialen, zodat zij zeer geschikt zijn voor voertuigen die met wedstrijdsnelheden rijden. Keramische materialen kunnen ook worden gebruikt voor racen, of in sporttoepassingen, omdat zij een uitstekende bescherming bieden, die veel verder gaat dan die van conventionele materialen.

Raceauto’s zijn heel anders dan wegauto’s; ze zijn gemaakt van zeer lichte materialen, vaak koolstofvezel, waardoor ze zeer aerodynamisch zijn. De fabrikanten hebben hard gewerkt om materialen te produceren die een superieure grip en een lage luchtweerstand bieden. De belangrijkste uitdaging bij remmen is de auto af te remmen zonder te blokkeren, en om dit efficiënter te doen moeten de wrijvingsmaterialen kunnen buigen en idealiter in een rustig tempo blijven glijden. Zoals u ziet, is de remefficiëntie de belangrijkste factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van een nieuwe auto. De frictiematerialen moeten in een rustig tempo kunnen blijven glijden om u op het circuit te houden, en de remmen zelf moeten efficiënter zijn dan de conventionele materialen die standaard op wegauto’s worden geleverd.

inerte materialen zijn zeer geschikt voor race- en sportauto’s, maar kunnen te zwaar zijn voor wegauto’s; als u zeer snel rijdt, zult u waarschijnlijk een dikker remblok rond de zuigers van de remklauw willen hebben, zodat het niet zo zwaar weegt. Als u van plan bent met hoge snelheid op de snelweg te rijden, kan het gewicht van het remblok meer zijn dan bij een wegauto. Toch is het niet alleen het gewicht dat het verschil maakt tussen keramische en op olie gebaseerde remblokken.

Keramische remblokken zijn over het algemeen zachter van aard en fabrikanten moeten rekening houden met de hardheid van de materialen om het perfecte wrijvingsmateriaal te produceren. Hardere materialen zullen niet zo zuiver tot stilstand komen en de remmen kunnen na een paar keer remmen vervagen en gevaarlijke koolstofafzettingen produceren. Als u kiest voor remblokken op keramische basis, moeten deze worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor uw specifieke auto of motorfiets. In de documentatie van Citroën vindt u een tabel met een overzicht van het remsysteem voor Citroën-modellen en die van andere Europese autofabrikanten, om na te gaan of zij keramische remblokken gebruiken.

Ten slotte is het zeer belangrijk te bepalen hoe u met uw auto rijdt om te voorkomen dat de remblokken verslijten. Als u op een vaak glad wegdek rijdt, zou het resultaat beter zijn als uw remblokken met olie bedekt zijn. Dit kan ervoor zorgen dat het wegdek meer glijdt wanneer dat nodig is, maar het gebrek aan olie zou een beschermende barrière vormen tussen u en het wegdek, waardoor het wegdek iets gladder wordt. Als u gaat racen of aan races deelneemt, is het laatste wat u wilt een slippartij in de race en vervolgens remproblemen krijgen. Als u kunt zien dat uw remblokken dun worden, kunt u ze het beste vervangen. Het is het beste om een set van remblokken en een kwaliteit remfilter te kopen bij het kopen van vervangende remblokken als de vervanging zal zorgen voor de beste pasvorm.

lees meer:

1 Auto polijsten Den Haag

2 Autopoetsbedrijf Den Haag

Leave a Reply

Your email address will not be published.